nieuwsbrief
collectie
home
links
restauratie
expositie
route
lijsten
Werk van andere kunstenaars  in onze collectie:Bakker Korff, Balyon, Bastert, Bauffe schilderVan Beek, Been, Beernaert, Bellaard, Bennewitz, Van Berchem, Beyschlag, Blanc, Bleijs, Blommers, Bogman, Bol, Bos, Henk Bos, Bosboom, Bouter, Brasov, Breuhaus de Groot, Briet Ã, Brood,Bogaerd  De Bruin, , Bueninck, , Calisch, Christ, Cortez, Couwenberg, Corver, Craeb, Cunaeus, Curry, Van Dam, Delfgaauw, Dekker, Delattere, Delin, , Destree, Van Dieghem, Dievenbach, Doeser, Drulman, Van Dijcke, Eerdmans, Van Eck, Eickelberg, Van Emmerik, Van Essel, Eversen, Feldhutter, Fels, Ferstel, Filarski, Gabriel, Gabor, Gerard, schilderijGerstenhauer Zimmerman, Gestel, Geijp, Van Gessel, Ghesquiere, Van Gilst, Goedhart, Goosen, Gorter, Grauenkamp, Groenenwegen, Van Groningen, De Groot, Van MoerkerkenHaaren, Hamers, Hanger, Hans, Haverman, Heijboer, Helder, Hendriks, Hogendoorn, Hollestelle, J.Holtrop, Jan Holtrup, Van Hoogstraten, Hoppenbrouwers, Horrix, Hulk, Hurkmans, Hynkes, Jansen, Jelinek, De Jong, De Jonge, De Jongere, Kaemerer, Van Kampen, Ten Kate, Kever, Kimmel, Kleijn, Knikker, Knip, Koekkoek, Kool, Knikker, Knip, Koekkoek, Koeman, Kohnstam, Konijnenberg-De Groot, Kool, Korthals, Van Kregten, Kruseman van Elten, Kuijpers, De Leao Laguna, Lamme, Langeveld, Laux, Leemker, Van Leemputten,schilder Van Leeuwen, Leickert, Lenoir, Levisin, Liersema, Ligtelijn, Lodeizen, Lokhorst, Mackenzie, Marcel-Clement, Van Marcke, Marechal, Maris, Mauve, Meerts, Melis, Mels, Mertz, Metzoldt, Meijer, Van Moerkerken, Evert Moll, Moolhuizen, Montigny, Morel, Muller, Nefkens, Van Nieuwenhoven, Noltee, gratis taxatie schilderijen, Noorderwier, Noordijk, Van Noort, Opdenhoff, Parkes, Hans van MoerkerkenPieters, Van der Plas, Pootjes, Pothast, Van Prooyen, Van der Put, Van Raden, Raaphorst, Reelfs, Rip, Robin, Roelofs, Rochussen, Ronner-Knip, Roosenboom, De Rijk Rijlaarsdam, Van den Sande Bakhuyzen, Saeger, Sayes, Schaap, Van Schagen, Schelfhout, Schildt, Schipper, Schippers, Schipperus, Schotel, Schouten, schilder zoekenSchulman, Schuster, Van Severdonck, Singer, Sijthoff, Sijthoff van Rijswijk, Slager, Slotman, Sluyters, Smeerdijk, Smits, Smoolenaers, Dirk Smorenberg, Smorenberg, Van Soest, Soler, Spohler, Springer, Stark, Van Starckenborgh, Sterre de Jong, Stevens, Van Stolk, Stortenbeker, Stroebel, Van Strij, Stutterheim, Taanman, Terlouw, Van der Tonge, Thomas, Valkenburg, Vandendaele, Van Velzen, Verhoesen, Veron, Verschuur, Verster, Vertin, Vester, Viegers, De Vletter, Van Vliet, Voerman, De Vogel, Vreedenburgh, De Vries, Van Vuuren, Wagemans, , Van Walcheren, Waldorp, Walter, Van Waning, Weenink, Weiss, Weissenbruch, Welther, Wens, Westerbeek, Wiggers, Willerding, Van Wolde, Wijdoogen, Van Wijngaerdt, Wijsmuller, Zandleven, Van der Zee, Zoetelief Tromp, Jack Zon, GRATIS Taxatie schilderijen. elke zondag van 13.00 tot 17,00 uur zuidereindenn 68a Wijdemeren s-Graveland.

taxatie
schilderijen zoeken
W. A. Knip
Amsterdam 1883 - 1967 Laren



De kunstschilder Willem Alexander Knip wordt gezien als één van de grotere schilders van de Larense School. Hij werd op 31 januari 1883 in Amsterdam geboren en woonde en werkte het grootste deel van zijn leven in Laren (N.H.) en Blaricum.

Willem Knip kreeg een opleiding als decoratieschilder aan de Quelliniusschool in Amsterdam en werkte enige tijd in het atelier van Chris Lebeau. Tevens was hij leerling aan de Rijksakademie te Amsterdam. Om los te komen van decoratieve invloeden vestigde hij zich rond 1900 in het Gooi, waar hij een eigen uitgebalanceerde impressionistische stijl ontwikkelde.

In 1905 vestigde hij zich in Laren, hij huurde daar een deel van de "Vlasschuur" waar hij met diverse andere Larense kunstenaars atelier hield. In 1912 had hij zich al aardig opgewerkt en kocht een stukje grond aan de Jagersweg, waarop hij een huis met eigen aterlier liet bouwen Na 1921 breidt Knip zijn werkterrein uit naar het buitenland en woont en werkt hij ook op veel plaatsen in Frankrijk, Italië (Venetië en Florence) en Spanje. Hij schilderde, aquarelleerde en tekende (pastel) er landschappen, haven- en stadsgezichten.

Na de oorlog kreeg hij steeds meer succes met vooral zijn landschappen en dorpsgezichten, die hij vlot verkocht in zowel binnen- en buitenland, zodat hij al gauw een groter huis kon kopen met atelier in Blaricum aan de Torenlaan nr. 57. Dit huis noemde hij zelf "De Knip" .

Willem Knip overleed op 28 oktober 1967 te Blaricum.


W.A.Knip olie op doek
60 x 80 cm. € 1600,-
W.A.Knip olie op doek
40 x 50 cm. verkocht
voorheen collectie Simonis& Buunk